Translate

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Παραλαβή τριών κινητών συστημάτων VANs (3) X-RAY ανίχνευσης παράνομων φορτίων με ακτίνες Χ (ZBV)

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας κ. Αθανάσιου Μπούσιου, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικών Επενδύσεων κ. Αθανάσιου Χριστόπουλου, του Αρχηγού του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΟΝΕΧ κ. Ξενοκώστα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, η τελετή παραλαβής τριών (03) κινητών συστημάτων VANs ανίχνευσης παράνομων φορτίων με ακτίνες Χ (ZBV), για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και την πρόληψη του λαθρεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης.

Τα εν λόγω συστήματα θα χρησιμοποιούνται από Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.  σε χώρους δικαιοδοσίας του. Συγκεκριμένα, θα κινούνται εντός συγκεκριμένων λιμανιών της χώρας και άλλων εγκαταστάσεων επιλογής του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, με αποκλειστικό σκοπό τον έλεγχο των εισερχομένων φορτίων διαφόρων μορφών (εντός φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων – containers, οχημάτων και αποσκευών), για τον εντοπισμό παράνομα διακινούμενων υλικών.


Η συγκεκριμένη προμήθεια, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και της εταιρείας “ΟΝΕΧ SA”, συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 25% από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου