Translate

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Επιστροφή της ι.εικόνας της Θεοτόκου Τουρλιανής στην Ιερά Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά


Σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, τελέσθηκε πάνδημη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ ,ο οποίος στην ομιλία του, με αφορμή την ανάσταση του Λαζάρου, η οποία το πάλαι χαρακτηριζόταν ως «αναγγελία του Πάσχα», αναφέρθηκε στην ανάσταση των νεκρών και στην προσωπική ανάσταση του κάθε πιστού. 

 Στη συνέχεια, ακολούθησε η λαμπρή τρίωρη λιτανευτική άνοδος της αγίας εικόνος της Θεοτόκου Τουρλιανής από τον Μητροπολιτικό Ναό, στον οποίο, παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Τεσσαρακοστής, στην πολυαιώνια Ιερά Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά, την οποία ακολούθησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτσης, ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κουσαθανάς-Μέγας, Δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος Μυκονίων.
   
 Στην περιοχή «Μύλος», όπου υπάρχει ωραιότατο μαρμάρινο προσκυνητάριο, στο οποίο εναποτίθεται η ιερά Εικόνα, για να τελεσθεί δέηση, πριν «αποχαιρετήσει» την πόλη της Μυκόνου, ο Σεβασμιώτατος, μετά τη δέηση, αναφέρθηκε στη μεγάλη διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας προς το Γένος, στο οποίο πάντοτε προσφέρει ό, τι καλύτερο και πολυτιμότερο έχει, πέρα από την ποιμαντική, πνευματική και κηρυκτική της διακονία……περισσότερα : imsyrou.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου