Translate

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Η Μόστρα παξιμάδι με κοπανιστή Μυκόνου έγινε μπρουσκέτα με ντομάτα και κοπανιστή

Μόστρα παξιμάδι με κοπανιστή Μυκόνου

Μια παραδοσιακή μυκονιάτικη συνταγή από το βιβλίο του Δημήτρη Ρουσσουνέλου, “Η Κοπανιστή. Το χθες, το αύριο και 43 συνταγές”.

Υλικά
Για 2 άτομα
1 μόστρα (παξιμάδι Μυκόνου)
40γρ. κοπανιστή Μυκόνου
1 ντομάτα ώριμη
ελαιόλαδο
ρίγανη

Εκτέλεση
Παίρνουμε μια μόστρα παξιμάδι και τη βρέχουμε ελάχιστα. Απλώνουμε στη μια επιφάνεια την κοπανιστή και από πάνω προσθέτουμε μια ωραία, κόκκινη και ζουμερή ντομάτα κομμένη σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και κουκκίζουμε προαιρετικά με λίγη ξερή ρίγανη. Είναι ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψει ένα ποτηράκι ούζο. [Πρόκειται για την παραδοσιακή εκδοχή κατανάλωσης της κοπανιστής στη Μύκονο. Η μόστρα, στη μυκονιάτικη διάλεκτο, είναι η ψημένη υποδιαίρεση του αρτοσκευάσματος από το οποίο γίνονται τα παξιμάδια.]

Πηγή : aegeancuisine.gr


Αιγαιοπελαγίτικη μπρουσκέτα με ντομάτα και κοπανιστή Μυκόνου

Υλικά

8 παξιμάδια
200 γρ. κοπανιστή Μυκόνου
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
8 ελιές Καλαμών
1 κουταλιά ρίγανη
4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά καρεδάκια, βγάζοντας τα πολλά σπόρια και τα πολλά υγρά.
Ανακατεύουμε την ντομάτα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο.
Απλώνουμε σε κάθε παξιμάδι λίγο από το μείγμα της ντομάτας και βάζουμε από πάνω δύο κουταλιές κοπανιστή.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με μία ελιά και φρεσκοτριμμένη ρίγανη.

Πηγή : zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου