Translate

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

«Η κουζίνα είναι καράβι που ταξιδεύει» στις Κυκλάδες

Ένα μανιφέστο λίγο διαφορετικό παρουσιάστηκε από τον Ηλία Μαμαλάκη και το Δημήτρη Ρουσουνέλο τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης Aegean Cuisine. Ένα Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας γεμάτο αρώματα, εικόνες, γεύσεις και πολιτισμό από τα 24 νησιά που αποτελούν την καρδιά του Αιγαίου

«Η κουζίνα είναι καράβι που ταξιδεύει». Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, από νησί σε νησί, στον ενιαίο γαστρονομικό προορισμό των Κυκλάδων, με τις κεραίες τεντωμένες, ανοικτές στο καινούργιο, με σεβασμό στην παράδοση, στη συλλογική μνήμη, στην ποιότητα, την εποχικότητα και την διατροφική ηθική. Ας αναζητήσουμε σύγχρονες και ισορροπημένες συνθέσεις στη νόστιμη ραχοκοκαλιά της κυκλαδίτικης κουζίνας, για να χαιρόμαστε τα καλά της μαζί με τους ξένους και τους Έλληνες επισκέπτες των νησιών μας…».


Με αυτές τις φράσεις κλείνει το Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας που παρουσιάστηκε από τον Ηλία Μαμαλάκη και Δημήτρη Ρουσουνέλο, συγγραφέα-μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου, σε κοινό που ξεπέρασε τα 200 άτομα στην εκδήλωση του Δικτύου Aegean Cuisine που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων στο πλαίσιο της έκθεσης FOOD EXPO GREECE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου