Translate

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΙΟΠΙΤΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ



 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στη νήσο Μύκονο. Τόσο στις δύο πολυαιώνιες και Παναγιοφύλακτες Ιερές Μονές της Άνω Μεράς όσο και στις θαλασσοφίλητες Ενορίες της Χώρας, που ήταν ασφυκτικά γεμάτες από πιστούς, τελέσθηκε σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
   
 Στην τελεσθείσα Θ. Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς παρέστησαν ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ, ο Διοικητής του Αστ. Τμήματος, ο Λιμενάρχης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
     
 Μετά το πέρας της Λειτουργικής Προσευχής, οι Ιερείς της Χώρας και οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Τρία Πηγάδια όπου τελέσθηκε κατά το έθος, ο Αγιασμός των Υδάτων. Στη συνέχεια λιτανευτικά, με λάβαρα, εξαπτέρυγα και σημαίες σωματείων και φορέων η ιερά πομπή έφτασε στον γιαλό όπου δίπλα στο ιστορικό Ναΰδριο του Αγίου Νικολάου της «καδένας» (του οποίου πρωτοκτήτωρ υπήρξε η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας) έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της νήσου Πρωτοπρ. π. Βασίλειο Τζανιδάκη

Παρά το τσουχτερό κρύο, την βροχή  και την σφοδρή θαλασσοταραχή που επικρατούσε, εικοσιπέντε θαρραλέοι νέοι βούτηξαν στα αφροταραγμένα κύματα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ιδιαίτερη χαρά και εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι όλοι οι βουτηχτές έλαβαν ως ευλογία μια μεγάλη λευκή πετσέτα, που έστειλε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β’, και στην οποία αναγράφονταν η ημερομηνία των Θεοφανείων. Ο «τυχερός» που ανέσυρε τον Σταυρό ήταν ο κ. Αργύρης Δουκίδης, ο οποίος για τρίτη χρονιά ανασύρει τον Τίμιο Σταυρό, και  έλαβε ως δώρο χρυσό επιστήθιο σταυρό, ευλογία του Σεβ. Πομενάρχη μας κ. Δωροθέου β’









Μετά το πέρας της ακολουθίας της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, κλήρος και Λαός κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Μυκονίων κ. Αθανασίου Κουσαθανά-Μέγα, ανέβηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου οι Ιερείς ευλόγησαν την Αγιοβασιλειόπιτα του Δήμου.



Πηγή : imsyrou.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου